Hei, jeg er 14 år og vil kjøpe snus

Er det en ting som irriterer meg, og som jeg synes er helt unødvendig, er folk under 18 år som kommer inn på jobb og skal ha snus og røyk. Hvis man spør etter legitimasjon, får man gjerne til svar: "jeg har glemt den hjemme, men jeg er 18 altså, JEG LOVER!!" og man kan lukte desperasjonen på lang avstand. Noen sier gjerne at de er under 18 år, men om de ikke kan være-så-snill-å-få-lov-til-å-kjøpe-bare-denne-ene-gangen? Og svarer man nei, så blir man sett på som urettferdig og ei bitch.

Helt ærlig, så tror jeg det handler om hvilket syn man selv har på snus og røyk. Jeg selv synes ikke at snus og røyk er noe særlig, så derfor er jeg mer skeptisk til å selge det, og særlig hvis vedkommende er under 18. Jeg har faktisk ikke lov til å selge tobakk og nikotin til folk under 18, det kan resultere i at jeg mister jobben. Og det er faktisk ulovlig å kjøpe til mindreårige. Man skal egentlig bli straffet for det, selv om dette ikke er så lett å bevise. Vi har vel egentlig alle fått en eldre person til å kjøpe alokohol, snus eller røyk til oss, uten å tenke over at det ikke er lov. Det værste som kan skje er vel at vi ikke får kjøpt det vi vil ha, men det kan faktisk resultere i værre konsekvenser enn bare det.

De som lager tobakk og slikt, vet kanskje at dette ikke er så veldig bra, men som oftest spiller penger en større rolle enn menneskenes helse, men for å liksom ha sitt på det tørre, skriver de slike ting som "røyking er avhengighetsskapende" ol.

Jeg er hundre prosent sikker på at det er mange som er uenig med meg når det gjelder denne saken, men jeg mener selv at når det er satt en aldersgrense på noe, så er det ikke fordi produsentene vil være kjipe, men fordi det faktisk er en god grunn til det. Ta f.eks fartsgrenser. Man setter ikke fartsgrenser fordi man har lyst, men fordi veien ikke er tryggere enn f.eks 50 km/t. Det værste som kan skje er faktisk ikke at man mister lappen eller får ei bot, men at man faktisk kan havne ut for ei ulykke.

Jeg høres helt sikkert kjedelig ut, men dette er min mening, og andre står fritt til å ha sin egen mening.

Ha en fin kveld folkens :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits