Hvor viktig er frokost?

Mange sier at frokost ikke har noe betydning, og hvis du vil ned i vekt så er det lurt å droppe frokosten. Dette er nok helt feil. Frokost er dagens viktigste måltid. Når du våkner på morgenen er store deler av det du spiste dagen før borte, så da er det lurt å fylle på med mat. Det gir en god start på dagen med ny energi og mange næringsstoffer. De fleste av oss har vel droppet frokosten noen ganger, og har fått igjen for det seinere på dagen med å være sulten. Da blir småspising et alternativ utover dagen, og for de som vil ned i vekt, er ikke dette så veldig bra. Og da er det lett å velge mat som innholder mye kalorier + at man spiser mye utover kvelden. Ved å spise frokost setter man i gang forbrenningen, og da fortsetter dette gjevnt utover dagen.
Mange lurer på hva man burde spise til frokost. Jeg har flere ganger sett folk på bussen på vei til skolen om morgenen med ei cola i handa eller en sjokolade. Dette er ikke så veldig lurt med tanke på resten av dagen. Du blir bare gående å være sulten hele tiden og småspise. I tillegg så burde man ikke starte dagen med et stort sukkerinntak. Dette gjør at du få mye energi over kort tid, før blodsukkeret synker og du blir slapp og trøtt resten av dagen.
TINE anbefaler at du starter dagen med grovt brød med pålegg og et glass melk ved siden av. Dette innholder mye næringsstoffer, og du kjenner at du har energi til å ta fatt på dagen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits