Privatliv på internett?

Selvsagt gikk teknologien massevis av steg fremover dag internett kom, men har vi også fått mindre privatliv? Jeg mener, ta blogg for eksempel. Vi legger ut informasjon om hverdagen vår etterfulgt av flere bilder av oss og vennene våre. Er det alt som publiseres på internett som er like gjennomtenkt? Jeg så i dag flere videoer på youtube av en gutt som tydeligvis hadde ADHD som broren filmet og la ut.. Jeg vet selv av om jeg hadde blitt forbannet for noe, så hadde jeg ikke likt at broren min publiserte det på youtube. Jeg husker selv at med en gang jeg fikk pc, så var mamma veldig oppsatt på at jeg ikke skulle legge ut bilder av meg selv eller skrive adressen min noen steder.

En ting er dt man selv publiserer, men hva med det som man ikke engang visste var der? I forrige uke satt jeg i medietimen og hadde nettopp lest en artikkel om et nettsted som het iam.no der man kunne finne informasjon om over 3 millioner mennesker. Jeg gikk inn og søkte på navnet mitt, og der dukket det opp fullt navn, adresse, telefonnummer, kart over hvor jeg bodde, skatt og lenker til flere resultatsider med navnet mitt på. Jeg kjente meg rett og slett uvel; jeg hadde ingen anelse om at det var så lett for folk å finne ut så mye informasjon om meg..
Så klart jeg har hørt om rare mennesker der ute som forfølger andre osv.. Enn hva med bilder andre legger ut av deg som du kanskje ikke liker? Burde ikke du ha rett til å godkjenne disse bildene før de legges ut? Jeg vet det er mange som spør om det er greit at han/hun legger ut bilder av andre personer, og da gir de jo personene på bildet et valg.
Husk: Det som først havner på internett blir aldri helt borte..

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits